pepperkakeformerJeg har prøvd meg på en liten runde med baking av pepperkaker, men med en liten annerledes vri i forhold til tradisjonen. For jeg hadde lyst å lage mine egne pepperkakeformer og printe de ut på 3D-printeren.

Utskrift av kakeformer har blitt ganske populært blant de som har 3D-printere, og derfor har nettsiden cookiecaster.com dukket opp. Den lar deg tegne et enkelt omriss av den ferdige formen, også genereres det en 3D fil som du kan laste ned og sende til 3D-printeren din. Det finnes også en masse ferdige former som en kan laste ned på thingiverse.com

Link: Design dine egne kakeformer, last ned ferdige filer på ting-universet.

TubeholderJeg har funnet opp tubeholdere som kan kobles sammen som legobrikker slik at man kan bygge den formen som passer best.

Jeg laget dem i tre forskjellige størrelser slik at den kunne brukes av tuber med både liten, medium og stor kork, og desto flere man kobler sammen desto stødigere står dem i kjøleskapet.

Jeg har litt tuber av forskjellige slag i kjøleskapet. Men de er en plage å plassere et sted hvor de ikke faller ned eller sklir på hverandre dersom en legger de horisontalt. Jeg så meg lei på dette og fant ut at jeg måtte finne opp noe selv. Men jeg var usikker på om jeg ville ha dem i døren eller på en hylle i kjøleskapet, dessuten er det vanskelig å spå hvilke tubestørrelser jeg bruker mest av. Så løsningen ble å lage et modulært system som kan settes sammen og tas fra hverandre slik jeg måtte ønske.

Jeg har printet dem ut i ABS plast på en 3D-printer, og de tåler derfor fuktighet og kulde. Og ikke minst, de er ikke giftige.

 

Den forrige eieren av leiligheten min må åpenbart ha manglet akkurat 3cm av gulvlisten da jobben ble gjort. For i gangen har jeg et gapende hull der det egentlig skulle være en jevn og fin gulvlist. Hullet har ergret meg siden jeg flyttet inn, og jeg har gremmes over hvordan jeg skulle løse dette uten å gjøre en hel del bomkjøp av 5 meters gulvlister som ville vise seg å ha feil profil når jeg kappet den til.

Men i fjor fikk jeg meg 3D-printer, og tanken slo meg at jeg likegjerne kunne printe hele biten. Så jeg gikk igang og tegnet profilen på datamaskinen, printet ut et prøve-eksemplar og gjorde de nødvendige justeringene som måtte til for at det skulle bli lik profil. Og på tredje forsøket så stemte det helt perfekt. Så med litt dobbeltsidig teip så satt biten som støpt, og det eneste jeg trengte var å finne en hvit maling som matchet den eksisterende listen noenlunde.

Hurra for 3D-print.

Jeg kom over en bra video av Dr. Susan Weinschenk som tar for seg 7 enkle prinsipper som gjør nettsiden din mer engasjerende.